1 Bord & Kök - hur bra är Bourgogne-vinerna egentligen?

Eller Ett Kök och Flera Bord? Du bestämmer själv om ni ska sitt vid det gemensamma bordet eller om ert sällskap vill ha ett aldeles eget bord! Som alltid en hjärtlig och exklusiv upplevelse för maximalt 14 gäster, alla sitter kanske inte tillsammans, men alla blir guidade av vår sommelier och kvällens kock som skapar en smakupplevelse med drycken som huvudingrediens.

Hur bra är Bourgogne-vinerna egentligen? 

den 26e September blir det höstpremiär när 1 Bord & kök gästas av Pontus Elofsson - en superkändis i vinvärlden. Pontus Elofsson blev ett namn på allas läppar då han som chefssomellier på noma tog in de osvavlade vinerna i finrummet. Den 26e september fokuserar vi på ett av Pontus favoritområden - Bourgogne. Härifrån hämtas vinerna och inspiration till maten som serveras till. 

- Är vinet och maten lika förfinade, förföriska och charmerande som det sägs?
- Passar mogen vit Bourgogne perfekt till tryffel?
- Är Pinot Noir från Chambolle-Musigny det bästa valet till den mytomspunna och mustiga gryträtten Boeuf Bourguignon?
- Kan desserten sjunga glädjesånger också med Bourgogne-vin?
- Är Bourgogne-vinerna verkligen värda sitt ofta fisförnäma dyra pris?

Även om svaret är ett eftertryckligt ja, går detta att upplevas den 26 september på Ett bord och kök.

Välkomna.

Boka din plats här